Skip to main content

Historie


Der har været dyrlægepraksis i Skibby siden 1860`erne.

Klinikken var oprindeligt beliggende på Selsøvej 17, hvor der blev konsulteret fra ejendommens kælderlokale. Carl Thamdrup (uddannet 1913) drev praksis siden 1914 og senere kunne sønnen træde til.

I 1927 blev CarlThamdrup kompagnon i klinikken og i 1950 kunne sønnen Ove Thamdrup kalde sig medejer. Senere i hhv. 1973, 1975 og 1980 blev Torben Andersen, John Larsen og Ole Westermann medejere i Skibby Dyreklinik. Pr. 2012 trådte Torben Andersen tilbage efter 41 års virke og de nuværende indehavere er således Mads Lund og Søren Bach. Siden 2005 har Marianne Fjord-Larsen været assisterende dyrlæge på klinikken.

I fordums tider var produktionsdyr og heste det primære behandlings-område, idet der på egnen var mange små landbrug og småbesætninger.Dette afspejlede opfattelsen “i gamle dage” hvor en hund primært var et redskab til jagt og vagt og en kat skulle holde skadedyrene fra hjemmet.

Siden har hund og kat fået status af kæledyr og dermed en mere central placering i familien. Således er tiderne skiftet og klinikken prioriterer nu ligeligt mellem kæledyr (hund, kat, gnavere og fugle m.v.), produktionsdyr (kvæg, får, geder m.v.) og ikke mindst heste, som er et voksende arbejdsområde.

Skibby Dyreklinik har ligget på Elmevej 4 siden august 1984 og er altid klar til at modtage nuværende kunder såvel som nye klienter og patienter.​ Velkommen til !

Dyrlæge Karl Thamdrup med frue, foran den tidligere dyrlægebolig, 1914.

Brug for hjælp?

Har du brug for en dyrlæge, eller har du nogle generelle spørgsmål – så lad os kontakte dig. Udfyld formularen her, så vender vi tilbage snarest muligt.

    Hvilken af vores klinikker ønske du at kontakte?

    SkibbyFrederikssund