Skip to main content

Kastrering af kat


Kunne du tænke dig at få din kat kastreret?

Der kan være flere forskellige årsager til, at en kastrering af kat kan komme på tale. Det er meget almindeligt, at katte, som ikke bliver brugt til avl, bliver neutraliseret, og for hankattes vedkommende skyldes det som regel et ønske om at undgå aggressivitet over for andre katte og territorieafmærkning.

Hos Skibby Dyreklinik har vi stor erfaring inden for kastrering af kat, og vi udfører kastreringen i begge vores klinikker i henholdsvis Frederikssund og Skibby. Kommer du således fra et af disse områder, Jægerspris eller et andet sted i nærheden, er vi et oplagt valg.

5 gode grunde til at kastrere sin kat

Der er som nævnt flere gode grunde til at vælge at få sin kat kastreret, hvis man ikke ønsker at bruge den til avl. Med en kastrering af din hankat kan du blandt andet undgå:

  1. At katten ofte kommer i slagsmål
  2. At katten ofte løber hjemmefra
  3. At katten har en dominerende adfærd
  4. At katten afmærker sit territorium hele tiden
  5. At katten lider af stress som følgende af ovenstående

Bivirkninger i forbindelse med kastreringen

Der er en række bivirkninger ved kastration af kat. Her kan især fremhæves risikoen for overvægt og problemer med urinering. Det er derfor vigtigt, at du efter operationen er meget opmærksom på kattens vægt og indtag af mad. Bliver katten overvægtig, øger det risikoen for blandt andet diabetes, ligesom den kan få en ændret adfærd og kan få hudproblemer, fordi den slikker sig mindre.

Hankatte, der både er kastrerede og overvægtige, har ofte en tendens til at få problemer med urinvejen i form af blærebetændelse, som kan føre til urinstop. Her er det vigtigt at sørge for, at katten ikke bliver overvægtig, og at den drikker mere vand i løbet af dagen.

Hvad koster kastrering af kat?

Hvis du ønsker en pris på kastrering af kat, er du velkommen til at kontakte os for at indhente informationer om vores priser. Det gælder også, hvis du har nogle spørgsmål, eller hvis du ønsker at bestille en tid til indgrebet.

Brug for hjælp?

Har du brug for en dyrlæge, eller har du nogle generelle spørgsmål – så lad os kontakte dig. Udfyld formularen her, så vender vi tilbage snarest muligt.

    Hvilken af vores klinikker ønske du at kontakte?

    SkibbyFrederikssund